Wednesday, March 27, 2013

Kormnykzi egyttműkdsek

Kormányközi együttműködések
az Európai Unióban






















Tartalomjegyzék

Előszó5
Rezümé a témaválasztásom okairól, miről szól a szakdolgozatom, azaz mi a kormányköziség és melyek a kormányközi együttműködések az Európai Unióban? Köszönetnyilvánítás mindazoknak, akik a téma iránt érdeklődésemet felkeltették, ébren tartották, motiváltak, és segítettek abban, hogy ne akadjak el, sőt kérdéseimre válasz helyett újabb kérdések szü permitésével, azóta is a kutatás fázisában tartanak.

1. Bevezetés Biztonság, biztonságpolitika, védelempolitika8
Mi a biztonság? Melyek a biztonsági kockázatok és tényezők, a biztonság- és védelempolitka alapelvei és dilemmái? Az elmúlt évtizedben történt átalakulás folyamata és a globalizáció kihívásai a XXI. században.

2. Kül- és biztonságpolitika az Európai Unióban10
A Maastrichti Szerződés három pillére, a szerződés és a csatolt WEU nyilatkozat jelentősége a közös kül- és biztonságpolitikában, illetve a kollektív biztonságot garantáló intézményrendszer és dilemmái.

3.

Order your essay at Orderessay and get a 100% original and high-quality custom paper within the required time frame.

A tizenötök és az újonnan csatlakozottak a biztonság- és védelempolitikáról, azaz az unión belüli érdekellentétek versus konszenzuskeresés (prok és kontrák)15
Az Európai és transzatlanti biztonsági együttműködés, azaz ki garantálja a biztonságot? Az EU-WEU-NATO dilemma. A védelmi képességekről: sorozott vagy hivatásos hadsereg, illetve a gyorsreagálású haderő. A semlegesség paradoxona és a semlegesség fogalmának átalakulása. A tagállamok viszonya a kül- és biztonságpolitikához.

Belgium, Hollandia, Luxemburg (Benelux államok)21
Németország22
Franciaország23
Olaszország27
Nagy-Britannia28
Dánia30
Írország32
Görögország33
Spanyolország35
Portugália 37
Svédország37
Finnország39
Ausztria41
Észtország, Lettország, Litvánia...If you want to get a profuse essay, order it on our website: Orderessay



If you want to get a full essay, wisit our page: write my essay .

No comments:

Post a Comment